Kahverengi Kokarcaya Geçit Yok!
Giresun’un Keşap İlçe Belediye Başkanı Tuncay Muhammet Arişan, fındık üreticilerinin baş belası haline gelen Kahverengi Kokarca ile mücadele kapsamında şehir merkezi ve köylerde eş zamanlı ilaçlama çalışmalarının sürdüğünü açıkladı.
Başkan Arişan, yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“Fındık üreticimizin korkulu rüyası haline gelen kahverengi kokarcayla etkin bir mücadele yürütüyoruz. Şehir merkezimizde ve köylerimizde ekiplerimizle birlikte ilaçlama çalışmalarına aralıksız devam ediyoruz. Ancak bu zararlı ile mücadele sadece bireysel çabalarla olmaz. Sadece kendi bahçenizi ilaçlamak yetmez; çevredeki tüm bahçelerin de ilaçlanması gerekiyor. Bunun için üreticilerimizin birlikte hareket etmesi şart. İnşallah yeni sezonu en az zararla kapatırız.”
Belediye yetkilileri, mücadele kapsamında ilaçlama tarihlerini ve bölgesel planlamayı sosyal medya ve belediye ilan panoları üzerinden duyurmaya devam edeceklerini belirtti.
________________________________________